˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
 
HomeGalleryGy.I.K.RegisztrációBelépés

Share | 
 

 Érdekességek

Go down 
SzerzőÜzenet
Yvain
Admin
Admin
Yvain

Female
Hozzászólások száma : 163
Age : 49
Város : Budapest
Érdeklődési kör : kelta - ír mondák, a tündérvilág, mese írás, tarot kártyavetés, számmisztika, sorselemzés, zene,
Hitvilág : hiszek a természetben, a gyermeki szeretetben, Istenben
Registration date : 2008. Aug. 10.

TémanyitásTárgy: Érdekességek   Csüt. 14 Aug. 2008 - 22:13
A hatodik érzék


az isteni intuíció,

az a képesség, hogy közvetlen, belső érzékelés útján eljussunk valami lényegéhez.
Az alsóbbrendű én gondolatai eközben nem játszanak szerepet, a hatodik érzéked mindig megmutatja a helyes utat.
Ez a női megérzés,
amely a szívedben felépíti a maga templomát.
Ő az istennő, és ezért tévedhetetlen.

_________________
A delphoi jósda jelmondata:
„Ismerd meg önmagad!”, és tudni fogod a sorsod,
mert a sorsod te magad vagy.
Változtass magadon, és változni fog a sorsod is!
Ha elfogadod magad, elfogadod a sorsod is!
Vissza az elejére Go down
http://www.aranytu.gportal.hu
Yvain
Admin
Admin
Yvain

Female
Hozzászólások száma : 163
Age : 49
Város : Budapest
Érdeklődési kör : kelta - ír mondák, a tündérvilág, mese írás, tarot kártyavetés, számmisztika, sorselemzés, zene,
Hitvilág : hiszek a természetben, a gyermeki szeretetben, Istenben
Registration date : 2008. Aug. 10.

TémanyitásTárgy: Re: Érdekességek   Csüt. 14 Aug. 2008 - 22:16Az illatok

A virágok lelke az illatukban nyilvánul meg, amely apró gázrészecskékből tevődik össze.

Minden atomban, így az illat gázrészecskéiben is megnyilvánul az anyag, a lélek és a tudata hármassága, amely a növény lényegét jelenti.
Ezért amikor beszívjuk a virág illatát, azokat az erőket is beszívjuk, amelyek a virágban megjelennek.

Minden illatnak egyéni, speciális hatása van az emberi lélekre.
A levendula szerelmet és vonzódást kelt, a mósusz szenvedélyt ébreszt.
Egyes emberek nem tudják elviselni bizonyos virágok illatát. Vannak nők, akik elájulnak, ha jázminillatot éreznek. Medici Katalin és XIV. Lajos például gyűlölték a rózsaillatot.

A legkisebb részecskében is benne rejlik a virág életereje, ez pedig a belélegzés után bekerül vérkeringésünkbe, és egyesül saját életerőnkkel.

Kedves Olvasó!
Dugd a kisujjadat a füledbe. Furcsa zajt hallasz, olyat, mintha egy nagy kagylót tartanál a füledhez. Amit most hallasz, az a tested alaphangja. Egészséges embereknél ez legtöbbször a „ré” hang magasságának felel meg. Fáradtság, betegség vagy neurózis esetén ez eltolódhat a „fá” vagy a „lá” magasságára. Miközben az alaphangot hallgatod, lélegezz be egy erős illatot, és meghallod, hogy az alaphang megváltozik. Így hatolnak be a szagok lényed legmélyébe.

A virágok, a parfüm, a tömjén és a finom olajok illata a szellemi alaphangrezgésedet is megváltoztatja

Ebben áll az illatok varázsa.


Érdekesség:


Az illatok és a hangok között szoros összefüggés áll fenn.
Ez a tény vezetett a 18. században egy breton parasztot Párizsba, hogy ott hangversenyt adjon az „Illatok koncertje” címen.
Kortársai kinevették, és bolondnak tartották. Száz évvel később sikerült Septimus Piesse-nek, a híres francia parfümgyárosnak és illat-mágusnak a virágillatokat és más aromákat egy oktávba beosztani.
Így az „illat-hangjegyeket” csakúgy, mint az igazi hangjegyeket, „illat-oktávokká” kötötték össze, amely felhasználásával valódi „illat-szimfóniákat” írtak.
A jól hangzó zenei akkordok „jó illatúak”. A hamis zenei akkordok diszharmonikus illat-akkordok formájában jelennek meg.
Az ember körülbelül tizenhétezer szagot és illatot ismer.

Az illatokkal gyógyíthatunk. A kámfor enyhíti a köhögést, a mósusz és az ámbra segít, ha valaki elvesztette az eszméletét. Őseink a haldoklókkal mézet lélegeztettek be, hogy meghosszabbítsák az életét.

Az ókori egyiptomiak mesterei voltak az illatokkal való varázslásnak.
Az agyagba, amelyből a házépítéshez használt köveket égették, különböző aromákat kevertek, így a házaknak nagyszerű illatuk volt.
Hasonló módon kezelték az agyagot is, amelyből ivókelyhet készítettek.
A templomban kyphit égettek; ez volt a legvarázslatosabb és legistenibb, hűtő hatású tömjén, amelyet valaha is ismertek a Földön.

A kyphi előállításának módszere megtalálható a londoni British Museum tulajdonában levő egyik több ezer éves papirusztekercsen.
Angol boszorkányok megtalálták ezt a receptet, és ismét előállították a tömjént.

Egyiptomban a betegágyak mellet, illatgyertyát égettek, amelynek az összetevőit a szerint válogatták ki, hogy milyen illat gyógyíthatja meg a betegséget.

Kleopátra, az évezredek multával még mindig legendás királynő palotái padlóját több mint 10 cm-es vastagságban rózsaszirmokkal szóratta tele. A királynő rózsaszirmokkal tömött matracon aludt. Aranybárkán hajózott a Níluson, amelynek bíborszínű volt a vitorlája, és olyan erős parfümillata volt, hogy „a szél szerelemért epekedett”.
Amikor a hódító Marcus Antonius fellépett a bárkára, a királynő illatokkal varázsolta el; ettől a pillanattól kezdve teljesen a hatalmában tartotta a férfit.

A régi kínaiak ugyancsak ismerték az illatok hatalmát. Már Krisztus előtt is „illatórával” mérték az idő látszólagos múlását. Az óra gyertyákból és különböző illatú tömjénekből állt. Az égő gyertyák minden órában más illatú tömjént gyújtottak meg, így az uralkodó illatból meg lehetett állapítani, hogy mennyi az idő.

A Ming-dinasztiából való Cseng-Csu császár (1402-1424) végső nyughelye egy hatalmas síremlék volt, amelynek a tetejét négy „örökké illatozó” faoszlop tartja, amelyek immár közel ötszáz éve árasztják a kábító illatot.

Minden embernek saját, egyéni illata van, amely a legjobban a nyakánál érezhető, mégpedig ott, ahol a koponya bal és jobb oldalának az idegvégződései találkoznak. Itt a szőke nőknek általában ámbra- és mósusz illatuk van, a sötét hajúaknak pedig ibolyaillatuk; a sötét hajszínű nőknek általában erősebb az illata.
A saját egyéni illat kifejezésre juttatja az ember lényének az illatát vagy szagát is.

A zsugori embereknek patkányszaguk van. A gyűlölettel teli emberek rothadásszagot árasztanak.

A népi hagyományok szerint: a jó orrú embernek „olyan jó a szaglása, hogy még a bűnt is megérzi”. Ugyancsak ismertek azok a mondások, hogy „az öndicséret büdös”, valakinek „jó a szimata” vagy „itt valami bűzlik”.

A „szentek illata”, amelyet haláluk pillanatában árasztanak, egyértelműen érezhető rózsaillat, amely betölti a haldokló szobáját, és minden jelenlevő érzi.

A betegségeknek is van szaga:

A gyomor- és bélbetegségek rossz leheletet okoznak. A tuberkulózisban szenvedőknek speciális „hullaszaga” van; a súlyos cukorbajban szenvedőknek aceton szaga, a diftériások pedig émelyítően édes szagot árasztanak.

Miért ne lehetne a szenteknek rósza illata?

Az orrunknak ebben a megkínzott világban kemény próbákat kell kiállnia. Ha tudatosan foglalkozunk az illatokkal és aromákkal, újjáéleszthetjük és finomíthatjuk a szaglóérzékünket.
Rózsavíz, ámbra, pacsuli, szantálfa, gyanta, mirha, ámbra, olibánum, balzsamos mézga és opopanax:
Száraz virágokból és éteri olajokból „illat-orgonát” állíthatunk össze, amelyen saját „illat-hangversenyeket” adhatunk.
( forrás: Noud van den Eerenbeemt)

_________________
A delphoi jósda jelmondata:
„Ismerd meg önmagad!”, és tudni fogod a sorsod,
mert a sorsod te magad vagy.
Változtass magadon, és változni fog a sorsod is!
Ha elfogadod magad, elfogadod a sorsod is!
Vissza az elejére Go down
http://www.aranytu.gportal.hu
Yvain
Admin
Admin
Yvain

Female
Hozzászólások száma : 163
Age : 49
Város : Budapest
Érdeklődési kör : kelta - ír mondák, a tündérvilág, mese írás, tarot kártyavetés, számmisztika, sorselemzés, zene,
Hitvilág : hiszek a természetben, a gyermeki szeretetben, Istenben
Registration date : 2008. Aug. 10.

TémanyitásTárgy: Re: Érdekességek   Csüt. 14 Aug. 2008 - 22:20A színek

A színek mágiája
Csodálatos színorgiában élünk. A természet a maga csodálatos valójában ellát minket szívet-lelket melengető formákkal és színekkel, ami összefügg egészségünkkel.Az egyiptomiak, akik a titkos tudások őrzőiként vannak az ezoterika világában elismerve, már összehozták a szivárvány hét színét a hét hét napjával. De ezt tovább fejtegetve a hét csakrához is hét szín párosul és az aurát látók is bizonyítják, hogy az aura is hét színből áll.Annyit azonban a tudományról is érdemes tudni, hogy a XVII. Században Isaac Newton fedezte fel, hogy prizmával a fehér fény hét színre bontható.De mi is ez a misztikus hét szín?A három alapszín: vörös, sárga, kék.

Az egyiptomiak szerint:- a vörös a test színe,

- sárga a szellem színe,

- kék a lélek színe.Kevert színek: a zöld, a narancssárga, az ibolya és az indigókék.Minden szín egy-egy csakrához is kapcsolódik.A színek serkentenek, gyógyítanak, de melankóliára is késztethetnek.Vörös: harsány szín, amely az életet képviseli, de jele lehet az agresszivitásnak is Mindenképpen az erőt képviseli.Sárga: meleg és barátságos érzetet vált ki. A nyíltság, barátságosság, a bölcsesség színe.Kék: a mélység és a magasság egyaránt hozzá tartozik. A végtelenség érzetét kelti. Nem

könnyű szín.Zöld: a természet színe. Harmonikus és nyugodt érzést kelt. A remény, béke és a gyógyulás színe.Narancs: az öröm és a boldogság színe. Tettekre sarkall, de sohasem agresszivitásra. Az elragadtatás színe.Ibolya: spirituális szín. Nem mindenki kedveli.Indigókék: intuitív szín. Szellemi-lelki síkot jelent.A színek és az érzések, illetve a jellemrajz vagy a hangulat között sok az összefüggés. Sok száz év óta tartja magát a vérmérséklet szerinti kategorizálás, ami a következő:Flegmatikus természet: materialista, földhözragadt típus, sokszor lomha. Színe a zöld.Szangvinikus természet: barátságos, nyílt, gyorsan váltja elképzeléseit, nem ragaszkodik a kimondott szóhoz.

Színe a sárga.Kolerikus természet: könnyen dühös, felcsattan, aktív, öntudatos. Színe a vörös.Melankolikus típus: komoly, befelé forduló, visszahúzódó, depresszióra hajlik. Színe a fekete vagy a szürke.Ha valakitől megkérdezzük, hogy a négy szín közül melyiket szereti legjobban, máris lehet következtetni arra, hogy az illető milyen hangulatban van.Gazdag irodalma van a színek egészségre és kedélyre gyakorolt hatásáról és ezt mi is fel tudjuk használni.A lélek színei


A külső fal, a lila a legsötétebb, majd befelé világosodik, kék, zöld, piros, sárga és legbelül a fény.

A lila


A lila misztikus szín. Az a szín, ami első rezdülését mutatja az érzékelésnek, hogy vannak láthatatlan alakok körülöttem, de nem látom csak érzékelem őket.

A kék


Az első gondolat Szűz Máriához vezet, neki volt kék a ruhája, most már fehér, hiszen Istennő lett.
A kék hidegebb szín, meg kell gondolni, hogy a falra fested-e.
Kék színű ruhát nyugodtan lehet hordani, sokan nagyon szeretik.

A Zöld


A gyógyítóknak ez a szín jön le kezelés alatt, amikor valamelyik szerv betegebb.
Ha nagyon sok a zöld szín minden szerv fáradt.
Nagyon jó falra festeni, gyógyító hatása van.

A Piros


Egyértelműen az élet színe. Láttam pirosra festett házakat. Nem jó, mert erős a rezgése és csak veszekedést, konfliktust hoz létre.
Ha lehangolt vagy vegyél magadra piros színű ruhát, az felemeli a test rezgését, amitől jobban érzed magad. Jó piros díszpárnákat szétdobálni a szobában, vagy több féle színt, hogy ne legyen színéhséged.
Így feltöltődsz a rezgésükkel, és reggel nem állsz a tele szekrény előtt, hogy nincs mit felvenned, pedig csak színéhes vagy és éppen nincs olyan színű ruhád, amilyen az adott nap rezgése.
Minden napnak más rezgése van, más színéhség jön létre bennünk, ezért kell a sokszínű ruhatár.
Nem ruhakérdés a ruha, hanem színéhségről van szó.
A piros szín az emberek étvágyát serkenti, ezért az okos kínaiak éttermeiben ez a szín uralkodik.


A Sárga


Az első a Nap. Aztán a Hold.
Majd aki látta Jézus fényét az tudhatja, hogy az is sárga fény… de még milyen fény!
Majd kiég tőle a lélekszemed. Vidám szín. Ez a szín kiváló a hálószobád falára!
Jó téli estéken, így könnyebb kivárni a tavaszt, amíg jön a fényözön.

Maga a fény


Egyértelműen Isten. A férfi energia.
Ezért nevezik Istent férfi szimbólumként.
Pedig ő, egy félelmetes, hatalmas fénygömb odafent, aki fényködként árad, aki fényként árad, aki bármilyen színben tud jönni és áradni, hogy boldoggá tegyen minket.
Meditáció alatt kérd magadba a fényt.

A fekete


Nagyon sokan félnek tőle, feleslegesen.
A fekete szín a női energia színe.
Ha kezelésnél a fekete energia sok, akkor sok a női energia a test körül.
Sok nőnél szeretném látni, mert annyira elférfiasodtak a nők, és a fény van jelen náluk, pedig a fekete, a női rezgés vonzza a fényt, a férfit.
A fekete csak rémkép a tudatban, hogy átok, rontás van rajta.

A szürke


Az átok és a rontás szürke színű.
A gyűlöletenergia is.

A vörös

Ha hírtelen haragra lobbansz, megijednél magadtól, ha látnád az aurádat.
Ilyenkor a színe olyan vörös lesz, mint a napnyugta, ha szelet ígér másnapra.
A vörös a düh színe.

A barna


Szerintetek mi a legszebb barna szín?
Nekem egy gyermek szeme, amiben annyi, de annyi szeretet van.
Néztetek már barna szempárba?
A barna a legmélyebb szeretet színe.(forrás: Schmidthné dr. Holló Erzsébet és Ursinyi Julianna Ágnes írása.)

_________________
A delphoi jósda jelmondata:
„Ismerd meg önmagad!”, és tudni fogod a sorsod,
mert a sorsod te magad vagy.
Változtass magadon, és változni fog a sorsod is!
Ha elfogadod magad, elfogadod a sorsod is!
Vissza az elejére Go down
http://www.aranytu.gportal.hu
Yvain
Admin
Admin
Yvain

Female
Hozzászólások száma : 163
Age : 49
Város : Budapest
Érdeklődési kör : kelta - ír mondák, a tündérvilág, mese írás, tarot kártyavetés, számmisztika, sorselemzés, zene,
Hitvilág : hiszek a természetben, a gyermeki szeretetben, Istenben
Registration date : 2008. Aug. 10.

TémanyitásTárgy: Re: Érdekességek   Csüt. 14 Aug. 2008 - 22:22

A megvilágosodás

Mi történt az életünkkel, miért érezzük azt, hogy minden, ami eddig szabad és határtalan volt, most korlátoz és fogságban tart bennünket?
Az élet elvesztette az értelmét.
Mi történt az emberekkel, miért váltak az óra és a naptár, valamint a mobiltelefon rabjaivá, és miért nincs soha idejük?
Eladták az elsőszülötti jjogot egy tál lencséért, a nagy kalandok, a mesék és a hőstette, a mindent elsöprő szerelem és a csodás élmények helyet kellett, hogy adjanak olyan hétköznapi dolgoknak, amelyek most az egész életünket meghatározzák:
Pénz, szex, pénz, foci, pénz, politika, nyugtalanság, pénz, autó, pénz, illetve a fiatalság, a béke és a jólét illúziója.

Ki az ember, mi az ember, hogy ilyesmi megtörténhetett vele?

A német „ember” (Mensch) szó például a latin „szellem, lélek” szóra vezethető vissza: mens agitat molem – a szellem mozgatja az anyagot, mens sana in corpore sano- ép testben ép lélek, mens cuiusque is est quisque – mindenki az, ami a szelleme


Az ember legmélyebb lényege a tiszta szellem, az a szellemi jelenlét, amely révén tudatosul benned létezésed és tiszta öntudatod.

Minden újszülött gyermek magával hozza ezt a tudatot, mint egy csepp keresztvizet, amelyben visszatükröződik a Nap.

Később ez a Nap eltűnik a félelmek, ellenérzések, vágyak, kedvtelések, előítéletek, elképzelések és elvek felhői mögött, és csak a szürke, felhős ég tükröződik vissza.
Néha eltűnnek a felhők, és a Nap megint láthatóvá válik, mielőtt a harmat felszállna. Ez a megvilágosodás pillanata, amely az ember életének értelmet ad.

Nyáron a virágzó szarkalább illata. A méz íze. A naplemente tüzes színei.
Az emberi haj selymes érintése. Kedvesünk hangja.

Mindezeket az orrunkon, a nyelvünkön, a szemünkön, a bőrünkön és a fülünkön keresztül érzékeljük.
Érzékszerveink nélkül, életünk olyan sötét lenne, mint az álomtalan alvás. Érzékszervek nélkül egyetlen szellem sem ébredhet tudatra.

Az előbb említett érzékszervek közül, öt arra szolgál, hogy érzékeljük a földi világot.
Ezeken keresztül jutnak el hozzánk a hangok formák, színek, szagok, illatok, ízek és érzések.
A hatodik érzékszerv egy másik világot érzékel, amely egyidejűleg az anyagi világ lényegét is képezi.

_________________
A delphoi jósda jelmondata:
„Ismerd meg önmagad!”, és tudni fogod a sorsod,
mert a sorsod te magad vagy.
Változtass magadon, és változni fog a sorsod is!
Ha elfogadod magad, elfogadod a sorsod is!
Vissza az elejére Go down
http://www.aranytu.gportal.hu
Yvain
Admin
Admin
Yvain

Female
Hozzászólások száma : 163
Age : 49
Város : Budapest
Érdeklődési kör : kelta - ír mondák, a tündérvilág, mese írás, tarot kártyavetés, számmisztika, sorselemzés, zene,
Hitvilág : hiszek a természetben, a gyermeki szeretetben, Istenben
Registration date : 2008. Aug. 10.

TémanyitásTárgy: Re: Érdekességek   Hétf. 18 Aug. 2008 - 2:52

Az inga és használata

illetve


Hogyan vásároljunk ingát
az 1-2. képen hagyományos sárgaréz ingát láthatunk,


A 3. képen hegyikristály inga, belsejében különböző más fajtájú kristálygolyócskákkal.[/size]


Ma már szinte minden ezotériával és indiai árucikkekkel foglalkozó üzletekben, lehet kapni ingát.

Egy pár centi nagyságú kúp alakú eszköz, amely egy 10 cm-nél nem hosszabb tartószálon függ és a belső hang, kifejezésére szolgál.

Készíthetjük saját kézzel, ha van olyan amulettünk vagy kedves tárgyunk, amely különösen kedves a számunkra. [/b]- Elsőre, az inga használatának könnyebb elsajátításának érdekében mindenképpen a sárgaréz ingát ajánlanám, mert ez a fémötvözet a legérzékenyebb, a természeti hatásokkal szemben, de éppen ezért a legbizonytalanabb is.

- Ennek kiküszöbölése érdekében, nagy figyelmet kell fordítanunk az inga betanítására.

Amikor belépünk egy üzletbe és elmondjuk kívánságunkat az eladónak, olyan választékot kínálhat ingából, amelytől eláll szemünk-szánk a csodálkozástól.

Készíthetik féldrágakövekből. Hegyikristályból, rózsakvarcból…stb. A lehetőségek tárháza igen széles.

Sőt, vannak olyan ingák, amelynek anyagát ötvözik a szebb, különlegesebb kinézet és a magasabb ár érdekében.

Ilyen lehet például a hegyikristály inga, belsejében különböző más fajtájú kristálygolyócskákkal.

Azért bármennyire szép és különleges ingákkal találkozunk, tartsuk szem előtt, hogy:


a hegyikristály hatását befolyásolhatják a benne lévő golyócskák.
(Ez az én magánvéleményem is.)


Hogyan vásároltam ingát


Egy nagyon kedves barátnőmmel bementünk az egyik divatos Pláza egzotikus és ezoterikus tárgyakat kínáló üzletébe.

Miután kiámuldoztam magam a sok érdekes dísztárgy láttán, segítséget kértem az eladó hölgytől – ajánljon nekem ingát -.

A hölgy azonnal egy pulthoz vezetett, amely csak úgy roskadozott a legkülönbözőbb fajta anyagokból és színből készített ingáktól. Ha a választék nem tartalmazott 50 féle különböző ingát, akkor egyet sem!

Nagyon boldogan kiválasztottam 2-3 darabot, amely ránézésre magában hordozta mindazokat a tulajdonságokat, amelyekkel a szakkönyvek felvilágosítása alapján, egy ingának rendelkeznie kell.

Éppen azon tanakodtam, hogy mi alapján döntsek, amikor a hölgy nagyon kedvesen felhívta rá a figyelmemet, hogy vásárlás előtt az ingát próbáljam ki. J

Míg én izgatottan próbálkoztam, a hölgy közben elmesélte, hogy magára valamit is adó üzletben, nem fognak csodálkozni azon, hogy ha vásárlás előtt szeretném kipróbálni az ingát, hanem a vásárlás során készségesen a segítségemre sietnek.

Olyan boltban, ahol csak rámutatnak a megvásárolható ingákra, hogy válasszak egyet, vagy a markomba nyomnak egy celofánba becsomagolt ingát, ott inkább ne vásároljak.

Ezek után én nagy bátran kezembe fogtam az ingát és feltettem neki a kérdést:

- Te vagy az én ingám?

Lehet, hogy az inga rosszul hallott, vagy teljesen süket volt, mert meg sem mozdult. J

Még egyszer feltettem hát a kérdést:

- Te vagy az én ingám?

Az inga, majd Kedves Olvasóim is tapasztalni fogják, enyhén megremegett és másra nem volt hajlandó. L

Ez az inga nyelvén azt jelenti, hogy:

- Nem!

Nem voltam elkeseredve, hiszen még vagy negyvenkilenc színű és fajtájú inga várt még rám!

Fél óra múltán már egyre jobban lógott az orrom, ugyanis egyetlen inga sem akart az én ingám lenni! L

További fél óra elteltével nem maradt több kipróbálni való inga az üzletben, így meglehetősen lógó orral távoztam.

Teltek a hetek, majd egy másik üzletben végre rátaláltam életem ingájára! J J

Abban a pillanatban, hogy feltettem neki a kérdést:

- Te vagy az én ingám?

Az inga akkora köröket írt le a kezemben, hogy alig bírtam megtartani.

Kipróbáltam egy másikat is, az élmény ugyan az volt! J

Negyed óra múlva fülig érő szájjal távoztam a boltból a világ legkedvesebb ingájával, ami végre csak engem akart! J

Érdemes megfogadni!

- Miután megvásároltuk az ingát tartsuk pár percig hideg folyóvíz alá, hogy a reá tapadt idegen energiáktól megtisztítsuk.
- Bárhol tarthatjuk, a párnánk alatt, a táskánkban, külön kis dobozban, de akárhová is tesszük, ne felejtsük el elötte egy kis szütyőbe beletenni.
Így megvédjük az ingát mindenféle idegen ráhatástól.

- Az inga vásárlása során, ill. amikor tanácsot kérünk „tőle”, a kérdés feltétele után, ürítsük ki elménket, tisztítsuk meg gondolatainkat.

- Semmire sem szabad gondolnunk a konzultáció alatt, mert gondolataink ereje, ill. zavart lelkiállapotunk befolyásolhatja az inga válaszát.

- Soha ne lógassuk az ingát a másik tenyerünk felett, mert ezzel igen erősen befolyásoljuk az inga válaszát!

(Forrás: a Szerkesztő, a képek a Bioenergetic Kiadó oldalán találhatók)

_________________
A delphoi jósda jelmondata:
„Ismerd meg önmagad!”, és tudni fogod a sorsod,
mert a sorsod te magad vagy.
Változtass magadon, és változni fog a sorsod is!
Ha elfogadod magad, elfogadod a sorsod is!
Vissza az elejére Go down
http://www.aranytu.gportal.hu
Yvain
Admin
Admin
Yvain

Female
Hozzászólások száma : 163
Age : 49
Város : Budapest
Érdeklődési kör : kelta - ír mondák, a tündérvilág, mese írás, tarot kártyavetés, számmisztika, sorselemzés, zene,
Hitvilág : hiszek a természetben, a gyermeki szeretetben, Istenben
Registration date : 2008. Aug. 10.

TémanyitásTárgy: Re: Érdekességek   Vas. 24 Aug. 2008 - 19:39

Halottidézés, kísértetlátás
Mint köztudott, a léleknek nincs teste. Ezért szenvedésteli a halál utáni első periódus (kámaloka = vágyak helye; keresztényeknél a purgatórium), mert a vágyak megmaradnak, de nincs test, amivel kielégíthetné őket. Ezért élhet meg a lélek éhező, szomjazó, zuhanó stb. élményeket, amíg a földi vágyak ki nem égnek belőle. Az aszkétikus élet ezt a folyamatot akarja lerövidíteni.
Ezért nem szabad elhinni, hogy a megidézett lelkek tesit-anyagi jeleket adnak: kopognak, azstalt mozgatnak, megérintenek, sóhajtanak stb. Mindez képzelődés, önszuggesztió, hazugság. Léteznek lelki erők, energiák körülöttünk, s telepatikus úton kapcsolatba is lehet kerülni velük; talán a gondolataikat, közléseiket is megérzi egy jó médium. De pofont nem adnak és poharakat sem borítanak fel. Mert nem a fizikai világban vannak, tehát nincs nekik mivel.
Egyáltalán: kik azok a lelkek, akik megidézhetők?
A halál utáni úton elakadottak, megtorpantak. Általában ez akkor következik be, amikor elérik a "Kékfehér Mélységet", ami talán leginkább egy tó víziójához hasonlítható. Hívja őket: "Oldódj belém!"
Az önérzés feladása nagyon ijesztő lehet. Ki tudja, összeállnak-e a másik parton? S etől visszariadnak. S belekapaszkodnak földi emlékeikbe.
Így lesz belőlük tétován lebegő, a testi létezésbe visszakívánkozó lélek. Alkalomadtán őket lehet megidézni. De miért? Mit várnak tőlük, a szánalmasan rémültektől, akik nem tudnak teljesen sem élni, sem meghalni, s néha az élőket ijesztgetik?
(Popper Péter: Ezoterikus hiedelmek és téves tanítások)

_________________
A delphoi jósda jelmondata:
„Ismerd meg önmagad!”, és tudni fogod a sorsod,
mert a sorsod te magad vagy.
Változtass magadon, és változni fog a sorsod is!
Ha elfogadod magad, elfogadod a sorsod is!
Vissza az elejére Go down
http://www.aranytu.gportal.hu
Yvain
Admin
Admin
Yvain

Female
Hozzászólások száma : 163
Age : 49
Város : Budapest
Érdeklődési kör : kelta - ír mondák, a tündérvilág, mese írás, tarot kártyavetés, számmisztika, sorselemzés, zene,
Hitvilág : hiszek a természetben, a gyermeki szeretetben, Istenben
Registration date : 2008. Aug. 10.

TémanyitásTárgy: Re: Érdekességek   Vas. 24 Aug. 2008 - 19:54

Amire az ember halála percében gondol, az befolyásolja újjászületését
Például egy szent beavatott mester egyszer egy őzet kapott ajándékba. Nagyon megszerette. Télen megszökött tőle. Keresésére indult, belezuhant egy szakadékba, és meghalt. Miután utolsó gondolata az őz volt, őzként reinkarnálódott.
Aligha hihető. Mert: az ember mai fejlődési fokán már sohasem inkarnálódhat állatként. Az ősidőkben ez még lehetséges volt. Ma már nem tud ennyit rontani önmagán. Rossz inkarnációk természetesen még vannak, de ilyen mérvű visszaesés az állati szintre nem lehetséges. Ez az egyik oka pl.: bolygónk túlnépesedésének.
S ha már ez szóba került: indiai tanítás szerint eredetileg hat helyre (lokára) lehetett szegszületni:
- valamelyik paradicsomba,
- a pokolba,
- a préták (éhségszörnyek) birodalmába,
- az állatvilágba,
- a félistenek világába,
- emberként.
Ma már ezek közül öt loka bezárult. Mindenki emberként inkarnálódik. Felgyorsult az újratestesülések egymásutánja. Minél fejlettebb az ember, annál rövidebb időt tölt a Bar-do-ban (köztes létben) két élet között. Az ősidőkben talán ezer évekig tartózkodott a Bar-do-ban. Ma már kb. négyszázévenként újratestesül. S minél magasabb szellemi fokon van, annál gyorsabban.
Ezért születik újra a dalai láma azonnal a halála pillanatában.
(Popper Péter: Ezoterikus hiedelmek és téves tanítások c. könyve alapján)

_________________
A delphoi jósda jelmondata:
„Ismerd meg önmagad!”, és tudni fogod a sorsod,
mert a sorsod te magad vagy.
Változtass magadon, és változni fog a sorsod is!
Ha elfogadod magad, elfogadod a sorsod is!
Vissza az elejére Go down
http://www.aranytu.gportal.hu
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Érdekességek   

Vissza az elejére Go down
 
Érdekességek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Kelta Szellő :: Kelta Szellő :: Lélekvarázs-
Ugrás: